για σχόλια, παρατηρήσεις, αποστολή άρθρου στείλτε το μήνυμά σας στο email: 'toxicwastegreece@gmail.com'

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

14 / 12 / 201116:12
Σε άτακτη φυγή ο Κυριακόπουλος

Άτακτη υποχώρηση χαρακτηρίζεται από κύκλους της Μήλου η απόφαση του Οδυσσέα Κυριακόπουλου να κλείσει τη μονάδα περλίτη της «S&B» στο Τσιγκράδο την περασμένη εβδομάδα.


Όπως εκτιμούν, η κίνηση αυτή συνδέεται με την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε τον βιομήχανο για την απόρριψη των αποβλήτων στη θάλασσα σε φυλάκιση 28 μηνών. Παραμένει άγνωστο αν το εργοστάσιο λειτουργήσει ξανά, ενώ προς το παρόν οι 15 εργαζόμενοι μετακινήθηκαν στις κεντρικές επιχειρήσεις της εταιρείας στα Βούδια.

Όπως εκτιμούν ορισμένοι, ίσως να πρόκειται για κίνηση στρατηγικής του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο είτε θέλει να συνεχίσει να πετάει τον υπέρλεπτο περλίτη στη θάλασσα εκβιάζοντας με «λουκέτο», είτε έχει θέσει σε εφαρμογή ένα άλλο σχέδιο, που σύντομα θα αποκαλυφθεί…

Όπως και αν έχει, η κίνηση αυτή είναι μία ακόμη απόδειξη της ψυχολογικής πίεσης και της τρομοκρατίας που υφίστανται τόσο καιρό οι κάτοικοι της Μήλου, τους οποίους ορισμένοι πίεζαν να σταματήσουν τις καταγγελίες για τη ρυπογόνο δράση του βιομήχανου, ειδάλλως εκείνος θα έκλεινε τα εργοστάσια και εκατοντάδες εργαζόμενοι θα έχαναν τη δουλειά τους. Ένα σενάριο, όμως, που δεν συμφέρει την εταιρεία, καθώς όπως έχει αποκαλύψει το newsbomb, έχει πλουτίσει από την εκμετάλλευση των ορυκτών του νησιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του α' εξαμήνου, τα κέρδη της «S&B» εκτινάχθηκαν στα 10,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 85%!

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, αυτή είναι η τρίτη ανάλογου περιεχομένου κίνηση του ομίλου, μετά την εγκατάλειψη των σχεδίων για τον χρυσό και τη γεωθερμία. Την ίδια ώρα η εταιρεία υποστηρίζει, ότι η λειτουργία του ορυχείου και της πρόθραυσης στο Τσιγκράδο θα συνεχίσει κανονικά.

Το εργοστάσιο θα παραμείνει σε πλήρη ετοιμότητα λειτουργίας για την περίπτωση που υπάρχει έξαρση ζήτησης και η οποία δεν μπορεί να καλυφτεί διαφορετικά.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ιστοσελίδα της Μήλου «πρόθεση της S&Β είναι η λειτουργία επεξεργασίας στο Τσιγκράδο να προσαρμοστεί και αυτή στα δεδομένα που θα προκύψουν από την διερεύνηση λύσεων στα πλαίσια της υφιστάμενης αδειοδότησης των Βουδίων. Οι προτάσεις μας θα κατατεθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι τον Νοέμβριο του 2012. Στα πλαίσια της διερεύνησης του βέλτιστου