για σχόλια, παρατηρήσεις, αποστολή άρθρου στείλτε το μήνυμά σας στο email: 'toxicwastegreece@gmail.com'

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Στους ΧΑΔΑ το 50% των βιομηχανικών αποβλητων

12 Ιανουαρίου 2012, 15:24 | Εμφανίσεις: 251
Στους ΧΑΔΑ το 50% των βιομηχανικών αποβλήτων

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στις παράνομες χωματερές καταλήγει το 50% των βιομηχανικών αποβλήτων, όπως επισημαίνουν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr.

«Οι ΧΑΔΑ για πολλά χρόνια παρελάμβαναν τα πάντα. Επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα, οικοδομικά απόβλητα, αναλώσιμα κ. ά. Κουκουλώνουμε το πρόβλημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα υπόγεια ύδατα και την ποιότητα των νερών», δήλωσε η ειδική επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη, προσθέτοντας ότι στα νησιά το πρόβλημα είναι ακόμα πιο έντονο καθώς δεν υπάρχει σύστημα μεταφοράς σκουπιδιών με πλοία.

Η παράνομη ταφή των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων σε ανεξέλεγκτες χωματερές είναι χρόνιο πρόβλημα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα απόβλητα αποθηκεύονται προσωρινά σε ανεξέλεγκτες χωματερές, χώρους και οικόπεδα που επιλέγονται – από τις τοπικές Αρχές – επειδή είναι διαθέσιμα και όχι επειδή είναι αποδεδειγμένα κατάλληλα.

Την ίδια ώρα, το ποσοστό των επικίνδυνων αποβλήτων μεταφέρονται σε ειδικές μονάδες επεξεργασίας στο εξωτερικό, παραμένει πάρα πολύ μικρό.

econews

Popularity: 1% [?]

Το www.econews.gr υποστηρίζει το διάλογο μεταξύ των αναγνωστών. Εγγραφείτε στην ιστοσελίδα και καταθέστε την άποψή σας κάτω από το άρθρο στο box "Σχολιάστε".

123450 Αξιολογήστε το άρθρο

Σχολιάστε Share on FacebookTweet it  Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όνομα (απαραίτητο)


E-mail (απαραίτητο - δεν θα δημοσιευτεί)


Website




Σχετικά Άρθρα
 Λάρισα: υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου – Ψάχνουν παράνομες χωματερές Επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα στη Βοιωτία – Σύλληψη δραστών  «Τοξική βόμβα» στην Πελοπόννησο «Νεκροταφείο» τοξικών βιομηχανικών αποβλήτων στον Ωρωπό Οινόφυτα: συλλογική προσφυγή για παραβίαση του δικαιώματος στην υγεία Ασπρόπυργος: ένας νέος Ασωπός; ΕΕ: πρόστιμα-μαμούθ αν δεν κλείσουν οι χωματερές εντός Ιουνίου ΧΥΤΑ Χαλκίδας: άλλη μια χωματερή; «Νεκροταφεία» τοξικών αποβλήτων τα εγκαταλειμμένα εργοστάσια Λουκέτο σε 63 παράνομες χωματερές μέχρι τον Ιούνιο