για σχόλια, παρατηρήσεις, αποστολή άρθρου στείλτε το μήνυμά σας στο email: 'toxicwastegreece@gmail.com'

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

14 περιοχές με τοξικά απόβλητα αναζητούν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος Γιώργος Κεραμιτζόγλου

Η Ελλάδα δεν έχει κάνει βήματα για την διαχείριση των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων και υπάρχει ένα περιβαλλοντικό κενό, παραδέχτηκε μιλώντας σε ημερίδα για τον Ασωπό ποταμό, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στην ίδια εκδήλωση, η ειδική γραμματέας επιθεωρητών περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη ανέφερε ότι οι επιθεωρητές εξετάζουν 14 περιοχές στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού ότι μπορεί να γίνεται παράνομη διακίνηση και ταφή επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων. Πρόσφατα η υπηρεσία εντόπισε δύο παρόμοιες χωματερές στην περιοχή Συκάμινο Ωρωπού.

Ο ειδικός γραμματέας υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος Ανδρέας Ανδρεαδάκης ανέφερε ότι γίνεται μια συνεργασία με το υπουργείο Υγείας για την θέσπιση ορίου στο εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό.

Ο Συνήγορος του Πολίτη έστειλε αναφορά προς το υπουργείο Περιβάλλοντος που ζητά να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας των κατοίκων που ζουν στην ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων. Επίσης ζήτησε περαιτέρω ελέγχους στα τρόφιμα που παράγονται στη Βοιωτία.

Πηγη: σκαι