για σχόλια, παρατηρήσεις, αποστολή άρθρου στείλτε το μήνυμά σας στο email: 'toxicwastegreece@gmail.com'

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

απόπειρα παράνομης μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων


απόπειρα παράνομης μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων PDF Εκτύπωση E-mail

Συνελήφθησαν χθες (30-03-2011), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με υπαλλήλους - επιθεωρητές της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 63 και 31 ετών, χειριστές μηχανημάτων έργων, για απόπειρα παράνομης μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων και παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας του Περιβάλλοντος».
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που ενεργήθηκε στο εργοστάσιο εταιρείας επεξεργασίας αλουμινίου στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Εύβοιας, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω οι παραπάνω να εκφορτώνουν, κατ’ εντολή των υπευθύνων της εταιρείας, επικίνδυνα στερεά απόβλητα. Σκοπός τους ήταν να τα εναποθέσουν σε τυχαία σημεία της περιοχής, θέτοντας, με αυτόν τον τρόπο, σε άμεσο και προφανή κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον γενικότερα. Οι χειριστές των μηχανημάτων επικάλυπταν τα επικίνδυνα απόβλητα με μπάζα, ώστε να μην είναι δυνατός ο εντοπισμός τους σε τυχόν γενόμενο έλεγχο κατά τη μεταφορά και εναπόθεσή τους.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει τεθεί σε καθεστώς περιβαλλοντικής ευθύνης και έχει διακοπεί η λειτουργία της, λόγω σωρείας περιβαλλοντικών παραβάσεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (31-03-2011) ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν οι υπεύθυνοι της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου